Tökéletes bevonatrendszerek

Tökéletes bevonatrendszerek – SIKKENS a Ferme- től

lépcső

 

Az AkzoNobel egy holland multinacionális vegyipari vállalat, amely festékeket, bevonatrendszereket gyárt és forgalmaz világszerte. Kínálatának csak egy kis „szelete” célozza a faipart, mely így is hatalmas és szinte minden igényt kielégítő termékcsoportokból áll.

            A beltéri felhasználásra szánt speciális felületkezelő anyag rendszerek (festékek, pácok, lakkok, olajok) saját néven (AkzoNobel) kerülnek forgalomba. A kültéri, nyílászáró gyártók kegyeire pályázó termékcsoport Sikkens márkanév alatt kerül forgalomba. A Sikkens egy világmárka, nagy múltra tekint vissza. 1792-ben(!) alapította Wiert Willem Sikkens híres festékgyárát Groningben, ebből a vállalkozásból fejlődött ki a Sikkens Csoport, mely évtizedekkel ezelőtt vált az AkzoNobel részévé.

            Több mint kétszáz év tapasztalata, és ma már az olasz, német és svéd gyárak szakembereinek egyesített ereje és tudása a garancia az AkzoNobel termékek minőségére.

Mi mást/ többet kínál az AkzoNobel?

kitchen

            A vállalatcsoporton belül külön részleg foglalkozik csak a színekkel, pontosabban a színtrendekkel, a jövő kedvenc árnyalataival, ezért is érdemes figyelni a márka újdonságait.

            A kültéri felületkezelő anyagok tesztelése a legszélsőségesebb időjárási viszonyokon történik: Törökországban, Malajziában, Floridában, Norvégiában és az Alpokban is próbára teszik a termékeiket, természetes és valós környezetben vizsgálják a legextrémebb UV sugárzás, a pára, a forróság, a fagy és a tengeri levegő hatásait.

            A Sikkens márkához két fő felületkezelő anyag- család tartozik: a Cetol és a Rubbol. A Cetol az átlátszó, lazúr jellegű, a faanyag erezetét, természetes szépségét látszatni engedő rendszereket, a Rubbol pedig a fedő, nem átlátszó  festék jellegű rendszereket jelöli. A kínálatra jellemző, hogy AkzoNobel faipari üzletágának kizárólagos hazai forgalmazója, a Ferme Kft. új Sikkens katalógusa közel 100 kültéri felületkezelő anyagot mutat be. Ebben  áttekinthetően, magyar nyelven összefoglalva láthatóak az ipari felhasználók számára legfontosabb adatok és tulajdonságok: úgy, mint az oldószer típusa, alkalmazási területek, felhasználás módja, színezhetőség, stb.. Ez példaértékű és nagyon felhasználóbarát!

Anyag + technológia

doors

           A Ferme Kft. biatorbágyi bemutatóteremben kényelmes körülmények között, számtalan színminta és festékkatalógus áll a vevők rendelkezésre, a munkatársak pedig nagy szakmai gyakorlatukkal segítik az adott feladatra és rendelkezésre álló technológiára a legkiválóbb rendszer kiválasztását. A laborban számítógépes színkeverőberendezéssel rövid idő alatt beállíthatók a kívánt színek. Színmérő, és a kül/beltéri fényviszonyokat szimuláló világító eszköz is elérhető a vásárlók számára.

playground

           

Egyedülálló módon, „házon belül” rendelkezésre áll a felületkezeléshez szükséges technológia is Cefla szóró robot, és különböző kivitelű szóróautomaták, Ecoline speciális csiszológépek, Biesse és Griggio kontaktcsiszolológépek -számos darab hálózatba kötve és kipróbálhatóan kerül kiállításra a telephelyen. Aki még nem járt náluk, annak feltétlen javaslom, hogy látogassa meg Őket!

 

Faipari felületkezelő anyagok

Ferme Kft.

2051. Biatorbágy, Tormásrét u. 4.

www.ferme.hu

ferme@ferme.

 

Faipari gépek és technológiák:

Formance Kft.
www.formance.hu

formance@formance.hu

 

Schlosser Mátyás